Youtube

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Over ons

Het bedrijf is in 1912 opgericht door F.G. Grondijs sr., die voor die tijd zijn geld verdiende als pottenbakker bij de firma Mobach in Utrecht. Het bedrijf was toen gevestigd aan de Vossengatselaan in Utrecht.

In 1922 werd “schildersbedrijf de Light” overgenomen en tevens het perceel Keizerstraat 33 te Utrecht gekocht (waar schildersbedrijf de Light gevestigd was).
In 1942 (oorlogsjaren) heeft F.G. Grondijs jr. het bedrijf van zijn vader overgenomen. Daarvoor was hij werkzaam als tekenleraar op de ambachtsschool (de voorloper van de LTS).
In 1980 was het tijd voor de 3e generatie. Het was nu de beurt voor F.J. (Hans) Grondijs. Na de Havo heeft hij al de vakdiploma’s en ondernemersopleiding gehaald. Dit aangevuld met diverse vaktechnische opleidingen, waaronder oude technieken, behangen, kleuradviseur e.d.

In 1995 is het bedrijf verhuisd van Utrecht naar Nieuwegein, waar het tot op heden gevestigd is.

Sinds 2013 is de éénmanszaak omgezet in een vennootschap onder firma. Dit omdat de 4e generatie zich aangemeld heeft, F.J.J. (Jonathan) Grondijs. Hij is na zijn MBO Bouwkunde ook klaar met zijn vakopleiding.

Grondijs Schilderwerken is een erkent opleidingsbedrijf en er wordt regelmatig gewerkt met stagiaires van de Nimeto. Ook leiden wij aspirant schilders die 4 dagen bij ons werkzaam zijn en 1 dag theoretisch geschoold worden op het ROC Gildevaart te Nieuwegein.

Het klantenbestand is als volgt in te delen:

  • 50 % particulier
  • 15 % scholen en stichtingen.
  • 15 % bedrijven.
  • 20 % aannemers (bouwbedrijven).

De toe te passen producten worden in het algemeen afgenomen van Sigma Coatings te Utrecht. Dit is een grote verfleverancier met een goed assortiment en een logistiek voordeel, aangezien het dicht bij het vestigingsadres gelegen is.

Behang en behangproducten worden afgenomen via Gramkow of BEVELA te Utrecht.

Het werkgebied van Grondijs schilderwerken omvat heel Nederland en ook worden er werkzaamheden uitgevoerd in het buitenland waaronder België en Spanje.

Heeft u een betrouwbare en vakkundige schilder nodig, neem dan contact op. Nadat er een afspraak is gemaakt om het object te bezichtigen, volgt er na een inspectie, het maken van foto’s en opmeting een vrijblijvende offerte. Aan deze offerte wordt veel zorg besteed, omdat wij vinden dat dit het visitekaartje is van ons bedrijf. Op die manier krijgt u een duidelijk en eerlijk overzicht van de uit te voeren werkzaamheden en prijzen.