Youtube

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Herstelwerkzaamheden houtrot

Meestal is bij houtrotschade een totale vervanging van de kozijnen niet noodzakelijk. Met een vakkundig en professioneel houtrenovatie systeem is een volwaardig herstel mogelijk en dit is veel goedkoper dan een totale vervanging. Vaak is meer dan 90 % van de kozijnen nog in goede staat. Ook kan bestaand glas vaak gehandhaafd blijven en is er geen herstel nodig aan de binnenkant van de woning.

De reparaties worden door ons vakkundig uitgevoerd volgens het Sigma Flexidur systeem.Bij dit systeem dient het aangetaste hout door middel van frezen of zagen tot het gezonde hout verwijderd te worden. Contactvlakken worden voorbehandeld met Sigmadur FX. Dit is een tweecomponenten impregneermiddel op basis van epoxy. Daarna kan de Sigma Flexidur ZK/WK (Oplosmiddel- en vulstofvrij, tweecomponenten reparatiemassa op basis van epoxy) aangebracht worden.

Ook is het vaak mogelijk het aangetaste hout te herstellen door lamineren. Hierbij wordt het aangetaste hout verwijderd en in combinatie met Flexidur ZK/WK nieuw hout aangebracht (verlijming).